close

తాజా వార్తలు

Carburising flame is used to weld..

ఇంజినీరింగ్‌ అసిస్టెంట్లు, వార్డు అమెనిటీస్‌ సెక్రటరీలు

Model Questions
1. The most common mold material is (a mixture of sand, clay, and water).
A) green molding sand
B) dry molding sand
C) no bake molding sand
D) red molding sand

2. Solid Patterns, are generally used for
A) simpler shapes
B) low-quantity production
C) made of wood and are inexpensive
D) All of the above

3. A __________ is caused when the metal is unable to fill the mold cavity completely and thus leaves unfilled cavities.
A) cold shut B) misrun
C) shrinkage D) cold crack

4. Carburising flame is used to weld
A) copper, aluminium etc.
B) brass and bronze
C) brazing and soldering D) all of these

5. Ultrasonic welding equipment comprises
A) transducer B) sonotrode tip
C) both (A) and (B) D) None of the above

6. Which of the following defects occur when weld metal layer fail to fuse together?
A) Crack B) Slag inclusion
C) Incomplete fusion D) blow holes

7. Mechanical working processes are performed on metals
A) to achieve optimum mechanical properties in the metal
B) to improve the mechanical strength of the metal
C) to make metal dense D) all of the above

8. In forging tools, Flatters are used to
A) support the job
B) give smoothness and accuracy of the job
C) make threading on job D) bend the job

9. Which of the following is not disadvantage
of hot working are
A) rapid oxidation B) poor surface finish
C) less tool life D) mechanical properties of material obtained will not same as original material

10. Reciprocation of the cutting tool in shaping machines is accomplished by
A) Rack pinion mechanism
B) Crank and connecting rod mechanism
C) Cam and cam follower mechanism
D) Oscillating lever mechanism

11. The job reciprocates in
A) Shaping machine B) Planing machine
C) Slotting machine D) All of the above

12. The cold forming process in which a hardened tool is pressed against a work piece (using lathe) to produce a roughened surface with a regular pattern is
A) Knurling B) Spinning
C) Chamfering D) Roll forming

Answers:
1-A; 2-D; 3-D; 4-C; 5-C; 6-C;
7-D; 8-B; 9-D; 10-D; 11-B; 12-A.

- వై.వి. గోపాలకృష్ణమూర్తి


Tags :

రాజకీయం

జనరల్‌

సినిమా

క్రైమ్

స్పోర్ట్స్

బిజినెస్‌

జాతీయ-అంతర్జాతీయ

జిల్లా వార్తలు

దేవతార్చన

+

© 1999- 2020 Ushodaya Enterprises Pvt.Ltd,All rights reserved.
Powered By Margadarsi Computers

Android PhonesApple Phones

For Editorial Feedback - eMail: infonet@eenadu.net
For Digital Marketing enquiries Contact : 9000180611, 040 - 23318181 eMail :marketing@eenadu.net
Best Viewed In Latest Browsers

Terms & Conditions   |   Privacy Policy

Contents of eenadu.net are copyright protected.Copy and/or reproduction and/or re-use of contents or any part thereof, without consent of UEPL is illegal.Such persons will be prosecuted.